Mindful Run

Wat is het?

Mindful Run is geen hardlooptraining, maar een reis van je hoofd naar je hart. Met mindfulness breng je je aandacht bewust naar je huidige ervaringen, in het hier en nu, zonder daarover een oordeel te vellen. Je voelt de kracht van je spieren en de energie in je lichaam. We lopen kleine rondjes, ieder in zijn eigen tempo. Daarbij ligt je focus op je houding en je ademhaling, niet op tijd, snelheid en prestatie. Rennen wisselen we af met oefeningen, waarbij je de spanning in je lichaam loslaat en gebruikmaakt van je eigen creativiteit.

Mindful Run zorgt zo voor minder stress, betere concentratie en meer energie.

  • Rennen in de natuur

  • Ademhalingstechnieken

  • Mindfulness

Voor wie is het?

Mindful Run is geschikt voor iedereen die baat heeft bij minder stress en meer energie. Conditie en ervaring zijn daarbij niet van belang. Beginnende hardlopers zullen al snel merken dat tempo en afstand er niet toe doen. Dat werkt bevrijdend. Voor ervaren hardlopers is het juist een uitdaging om te leren op een andere manier te ademen en alle prestatiedrang los te laten. Ook dat werkt ontspannend. Al na de eerste sessie zul je resultaat zien in het dagelijks leven. Je kunt nieuwe energiebronnen aanboren, je beter concentreren en creatiever omgaan met de obstakels die je tegenkomt.

  • Behoefte aan minder stress en meer energie

  • Geschikt voor iedere hardloper

  • In groepsverband of individueel

Wat past bij jou?

Meedoen aan de groepslessen van Aanzet is heel laagdrempelig, want iedere deelnemer volgt zijn eigen tempo. In 4 of 5 weken leer ik je te bewegen met aandacht voor lichaam en geest. Een sessie duurt anderhalf uur, maar je kunt ook kiezen voor een kortere variant van 45 minuten. Geef je de voorkeur aan individuele instructie, dan kan dat ook. Wil je liever helemaal zelf aan de slag, dan kan ik je online begeleiden.

Lees hieronder meer over de verschillende opties. Twijfel je welk traject voor jou geschikt is, of wil je een op maat gemaakt programma volgen, neem gerust contact met me op.

Bel, mail of app me!

Groepscursus

Mindful run groepsles

5 keer | 1,5 uur | €95

Individueel

Oefeningen in het overlangelse bos

5 keer | 1,5 uur | €375
4 keer | 45 min | €145

Online

eefje rent

5 keer | 45 min | €145

aanmelden Mindful Run

Waar rennen we?

Aanzet heeft een licentie om Mindful Run-cursussen aan te bieden in de gemeenten Boekel, Sint Anthonis en Mill & Sint Hubert. We rennen bijvoorbeeld in de gebieden rond Kasteel Tongelaar (Mill), De Kuilen (Langenboom), het Arendsnest (Boekel) en op de heide van de Ullingse Bergen (Sint Anthonis). Deze plaatsen zijn goed te bereiken en hebben voldoende parkeergelegenheid.

Bedrijven, óók buiten het werkgebied, zijn van harte welkom een offerte aan te vragen voor een clinic, cursus of mindful lunch walk.

Financiële tip

Je kunt op verschillende manieren de kosten voor Mindful Run vergoed krijgen. Onderzoek welke mogelijkheid bij jou past. Ik help je graag op weg met een link of een offerte.

Via je werkgever

Veel werkgevers hebben een budget voor ziektepreventie, opleidingskosten en persoonlijke/professionele ontwikkeling. Overleg eens met jouw leidinggevende welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Via de zorgverzekering

Enkele zorgverzekeraars bieden een vergoeding aan voor mindfulness. Het valt onder de alternatieve geneeswijzen in het aanvullend pakket. Voor meer informatie verwijs ik je naar je zorgverzekeraar.

Via de Belasting

Mindfulness en vergelijkbare trajecten zijn vaak aftrekbaar van de inkomstenbelasting voor particulieren, ZZP’ers en voor werkgevers. De BTW is voor ZZP’ers en bedrijven aftrekbaar bij de aangifte omzetbelasting. Voor meer informatie verwijs ik je naar de Belastingdienst.