Mindful Walk

Wat is het?

Mindful Walk is een reis van je hoofd naar je hart. Met mindfulness breng je je aandacht bewust naar je huidige ervaringen, in het hier en nu, zonder daarover een oordeel te vellen. Je voelt de kracht van je spieren en de energie in je lichaam. We lopen kleine rondjes, ieder in zijn eigen tempo. Daarbij ligt je focus op je houding en je ademhaling, niet op afstand, snelheid en prestatie. Wandelen wisselen we af met oefeningen, waarbij je de spanning in je lichaam loslaat en gebruikmaakt van je eigen creativiteit. Mindful Walk zorgt zo voor minder stress, betere concentratie en meer energie.

  • Wandelen in de natuur

  • Ademhalingstechnieken

  • Mindfulness

Voor wie is het?

Mindful Walk is geschikt voor iedereen die baat heeft bij minder stress en meer energie, maar liever wandelt dan rent. Ook hierbij zijn conditie en ervaring niet van belang. Door gecontroleerd te bewegen en bewust te ademen kun je je hoofd leegmaken. Dat werkt ontspannend en verlichtend. We gebruiken dezelfde technieken en oefeningen als bij Mindful Run. Die kun je ook toepassen in het dagelijks leven. Al na de eerste sessie zul je het effect merken. Je kunt nieuwe energiebronnen aanboren, je beter concentreren en creatiever omgaan met de obstakels die je tegenkomt.

  • Behoeft aan minder stress en meer energie

  • Geschikt voor iedere wandelaar

  • In groepsverband of individueel

Wat past bij jou?

Meedoen aan de groepslessen van Aanzet is heel laagdrempelig, want iedere deelnemer volgt zijn eigen tempo. In 4 of 5 weken leer ik je te bewegen met aandacht voor lichaam en geest. Een sessie duurt anderhalf uur, maar je kunt ook kiezen voor een kortere variant van 45 minuten. Geeft je de voorkeur aan individuele instructie, dan kan dat ook. Wil je liever helemaal zelf aan de slag, dan kan ik je online begeleiden.

Twijfel je welk traject voor jou geschikt is, of wil je een op maat gemaakt programma volgen, neem gerust contact met me op.

Bel, mail of app me!

Groepscursus

5 keer | 1,5 uur | €95

Individueel

Oefeningen in het overlangelse bos

4 keer | 1,5 uur | €375
5 keer | 45 min | €145

Online

4 keer | 45 min | €145

Aanmelden Mindful Walk

Waar wandelen we?

Aanzet heeft een licentie om Mindful Walks aan te bieden in de gemeenten Boekel, Sint Anthonis en Mill & Sint Hubert. We wandelen bijvoorbeeld in de gebieden rond Kasteel Tongelaar (Mill), De Kuilen (Langenboom), het Arendsnest (Boekel) en op de heide van de Ullingse Bergen (Sint Anthonis). Deze plaatsen zijn goed te bereiken en hebben voldoende parkeergelegenheid.

Bedrijven, óók buiten het werkgebied, zijn van harte welkom een offerte aan te vragen voor een clinic, cursus of mindful lunch walk.

Financiële tip

Je kunt op verschillende manieren de kosten voor Mindful Run vergoed krijgen. Onderzoek welke mogelijkheid bij jou past. Ik help je graag op weg met een link of een offerte.

Via je werkgever

Veel werkgevers hebben een budget voor ziektepreventie, opleidingskosten en persoonlijke/professionele ontwikkeling. Overleg eens met jouw leidinggevende welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Via de zorgverzekering

Enkele zorgverzekeraars bieden een vergoeding aan voor mindfulness. Het valt onder de alternatieve geneeswijzen in het aanvullend pakket. Voor meer informatie verwijs ik je naar je zorgverzekeraar.

Via de Belasting

Mindfulness en vergelijkbare trajecten zijn vaak aftrekbaar van de inkomstenbelasting voor particulieren, ZZP’ers en voor werkgevers. De BTW is voor ZZP’ers en bedrijven aftrekbaar bij de aangifte omzetbelasting. Voor meer informatie verwijs ik je naar de Belastingdienst.